Restauracja hotelu "Lech"
tel. 0-61 426 - 23 - 85
proponuje Państwu obiady rodzinne
wydawane w godz. 12.00 - 17.30
MENU NA KWIECIEŃ 2017
|
|||||
Data |
ZUPY |
DRUGIE DANIE |
DODATKI |
NAPÓJ |
|
01.04 SB |
Barszcz czerwony |
Kieszeń schabowa |
Frytki/Krokiety/Ziemniaki Surówka z selera z czerwoną fasolą |
Kompot |
|
02.04 ND |
Rosół szlachecki |
Zraz à la ,,Jaskółcze gniazdo” |
Ryż gotowany/Ziemniaki/Kluski śląskie Bukiet warzyw |
Napój owocowy |
|
03.04 PN |
Zupa z marchwi zasmażana |
Kotlet schabowy w płatkach migdałowych |
Ziemniaki/Frytki/Krokiety Surówka specjalna |
Napój owocowy |
|
04.04 WT |
Zupa neapolitańska |
Klopsiki w sosie pieczarkowym |
Kasza kuskus/Kluski śląskie/Ziemniaki Kapusta czerwona zasmażana |
Kompot agrestowy |
|
05.04 ŚR |
Zupa z brukselki |
Kotlet de volaille z brokułem |
Ziemniaki/Frytki/Krokiety Surówka z fasolki szparagowej |
Napój wieloowocowy |
|
06.04 CZW |
Zupa ,,Garbure” |
Kurczak udko gotowane w sosie potrawkowym |
Ryż gotowany/Kluski śląskie/Ziemniaki Marchewka junior |
Napój owocowy |
|
07.04 PT |
Barszcz ukraiński |
1) Gulasz wieprzowy |
Kluski śląskie/Ziemniaki |
Kapusta kiszona zasmażana |
Napój owocowy |
2) Chłopskie jedzenie |
|
||||
08.04 SB |
Ogórkowa zabielana |
Pieczeń wieprzowa ze śliwką |
Ziemniaki/Kasza jęczmienna/Kluski śl. Buraczki domowe |
Napój |
|
09.04 ND |
Pomidorowa z lanymi kluskami |
Sznycel po wiedeńsku |
Frytki/Krokiety/Ziemniaki Bukiet surówek |
Kompot truskawkowy |
|
10.04 PN |
Krupnik warmiński |
Zraz po zbójnicku w sosie cygańskim |
Ziemniaki/Kasza kuskus/Ryż brązowy Fasolka szparagowa z wody |
Napój owocowy |
|
11.04 WT |
Kalafiorowa |
Sznycelki z pomidorem |
Frytki/Krokiety/Ziemniaki Surówka z kapusty pekińskiej |
Budyń |
|
12.04 ŚR |
Zupa jarzynowa zasmażana |
Filet ze schabu w sosie myśliwskim |
Ziemniaki/Kasza jaglana/Makaron farfalle Bukiet warzyw |
Kompot |
|
13.04 CZW |
Zupa łęczycka |
Eskalopki drobiowe w sosie serowym |
Ryż gotowany/Kluski śląskie/Ziemniaki Kalafior z wody |
Napój cytrynowy |
|
14.04 PT |
Koperkowa |
1) Jajka sadzone |
Ziemniaki/Frytki/Krokiety Bukiet surówek |
Napój owocowy |
|
2) Śledź w śmietanie |
|||||
15.04 SB |
Pieczarkowa z kaszą |
Filet z dorsza w sosie cygańskim |
Kasza kuskus/Ziemniaki Surówka z kiszonej kapusty |
Kompot wiśniowy |
|
16.04 ND |
Żurek na białej kiełbasie |
Zraz – rolada à la ,,Kopernik” |
Ziemniaki/Ryż brązowy/Kluski śląskie Surówka z buraczków |
Napój owocowy |
|
17.04 PN |
Rosół królewski |
Rumsztyk egzotyczny |
Frytki/Krokiety/Ziemniaki Surówka z kapusty pekińskiej |
Napój owocowy |
|
18.04 WT |
Zupa z zielonego groszku |
Wieprzowina w bukiecie jarzyn |
Ziemniaki/Kasza jaglana/Kluski śląskie Kapusta czerwona zasmażana |
Kompot śliwkowy |
|
19.04 SR |
Pieczarkowa |
Eskalop drobiowy |
Frytki/Krokiety/Ziemniaki Surówka z marchwi |
Napój cytrynowy |
|
20.04 CZW |
Zupa jarzynowa |
Kotlet à la ,,Baltija” |
Ziemniaki/Kasza kuskus/Kasza jaglana Pieczarki rusztu |
Napój owocowy |
|
21.04 PT |
Zupa fasolowa zasmażana |
1) Sznycel ministerski |
Frytki/Krokiety/Ziemniaki Surówka specjalna |
Napój owocowy |
|
2) Ryba po Gdańsku |
|||||
22.04 SB |
Zupa pomidorowa z ryżem |
Kotlet po parysku |
Ziemniaki/Frytki/Krokiety Surówka z fasolki szparagowej |
Kompot mieszany |
|
23.04 ND |
Barszcz czerwony zabielany z makaronem |
Roladka z udka w sosie serowym |
Kasza jaglana/Kluski śląskie/Ziemniaki Surówka z selera z rodzynką |
Napój owocowy |
|
24.04 PN |
Zupa z fasolki szparagowej |
Kotlet po pożarsku |
Ziemniaki/Frytki/Krokiety Surówka z kapusty z porem |
Napój wieloowocowy |
|
25.04 WT |
Barszcz biały |
Indyk po staropolsku |
Kasza jęczmienna/Ziemniaki/Kluski śląskie Buraczki domowe |
Napój owocowy |
|
26.04 ŚR |
Zupa kalafiorowa |
Zraz wieprzowy w jarzynach |
Ryż gotowany/Kluski śląskie/Ziemniaki Kalafior z wody |
Kompot czarna porzeczka |
|
27.04 CZW |
Barszcz staropolski |
Kurczak udko duszone w sosie |
Ziemniaki/Kasza kuskus/Kasza jaglana Surówka z kapusty czerwonej |
Kisiel z jabłek |
|
28.04 PT |
Zupa ułańska |
1) Gulasz myśliwski |
Kasza jag/Kluski śl./Ziemniaki |
Kapusta kiszona |
Napój owocowy |
2) Kluski mazurskie z jajkiem |
|
||||
29.04 SB |
Ogórkowa |
Rolada z indyka z pieczarką |
Ziemniaki/Ryż brązowy/Kluski śląskie Bukiet warzyw |
Napój owocowy |
|
30.04 ND |
Rosolnik z makaronem |
Kotlet schabowy à la ,,Lech” |
Frytki/Krokiety/Ziemniaki Surówka wenecka |
Kompot truskawkowy |
.
*Restauracja zastrzega sobie prawo do zmian w menu!
*1,2 Do wyczerpania dania
Restauracja HOTELU „LECH” przyjmuje zamówienia na wyroby garmażeryjne na wynos.
Restauracja hotelu "Lech"
tel. 0-61 426 - 23 - 85
proponuje Państwu obiady rodzinne
wydawane w godz. 12.00 - 17.30